close
close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații
  Energie verde, regenerabila

  Ce diferente sunt intre panourile solare si cele fotovoltaice?

   

  Energia verde a devenit un subiect ardent pe internet. Auzim din ce in ce mai des de independenta energetica si cum putem sa o atingem. Cautarile noastre insa, genereaza raspunsuri care includ termenii “panouri solare” si “panouri fotovoltaice”, iar asta ne cam pune in incurcatura, din perspectiva faptului ca nu cunoastem in mod clar, cum functioneaza fiecare dintre ele. Stim ca ambele folosesc energia solara si de aici incep intrebarile de tot felul.

  Este vreo diferenta intre panoul solar si panoul fotovoltaic?

  Da, panourile solare nu sunt acelasi lucru cu panourile fotovoltaice! Exista diferente de functionalitate, capacitate de captare si de stocare a energiei solare, care conduc implicit la diferentele de randament, eficienta si cost.

  Ce este un panou solar?

  Panoul solar functioneaza doar pe baza radiatiei solare directe, transformand-o in energie termica, dar care nu produce energie electrica. Sunt recomandate pentru producerea apei calde si a incalzirii spatiului, iar pentru un maxim de randament vor fi amplasate pe o suprafata direct proportionala, raportata la cantitatea de apa calda sau caldura pe care o vor produce.

  Ce este un panou fotovoltaic?

  Panoul fotovoltaic transforma energia solara captata, in energie electrica. Pentru un randament maxim va fi nevoie de o expunere cat mai mare, spre deosebire de cele solare. Foarte important este ca acestea sa retina si sa pastreze energia solara cat mai mult timp.

  Am energie daca afara nu e soare?

  Da, am energie chiar si cand afara nu e soare. Panoul fotovoltaic produce energie electrica chiar si in zilele innorate.

  Daca te hotarasti sa investesti intr-un sistem de panouri solare sau unul fotovoltaic, trebuie sa cunosti nevoia pe care acesta o va satisfice, la care se adauga tipul, dimensiunea si montajul specializat al sistemului ales.

  Salveaza-ti banii si timpul! Alege specialistii Sorilo pentru a beneficia de consultanta gratuita in drumul tau catre independenta energetica!

   

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles